Így néz ki a rekordkör az AMG GT R Próban

2018.12.03. 18:21

Az AMG GT R Pro, azon túl, hogy napjaink egyik leghatásvadászabb elnevezésű sportkocsija, egyetlen adattal igyekezett elkápráztatni a világot: a 7:04-es idővel a Nordschleifén. Ez a szám önmagában nem mondana sokat, hiába kisebb, mint az AMG GT eddigi legjobb ideje, de most meg is mutatták, hogy mit takar.

Ahogy sejthető, az 585 lóerős gép lehetőségeit az AMG tesztpilótája, a GT3-pilóta Maro Engel láthatóan igyekszik maradéktalanul kiaknázni, és úgy néz ki, gyakorlata is van a Nordschleifén – néhány ezer kört biztosan megtett már itt hasonlóan gyors autókban. Ezzel együtt ez csak a típus szempontjából pályarekord, ennél van sokkal durvább szériamodell is – a Lamborghini Aventador LP770-4 SVJ most a rekorder, 6:44,97-es idővel – de ez alighanem az autó, és nem a pilóta korlátait jelzi.

Bár jelenleg a GT R Pro a leggyorsabb, pénzért kapható AMG GT változat, nem biztos, hogy ez mindig így marad: a Mercedes sportos márkájának vezetője a Pro bemutatója kapcsán utalt rá, hogy hamarosan jöhet egy még durvább Black Edition kivitel.