Jól áll az i8-asnak az egyenruha?

2018.12.03. 18:22

Évről évre feltűnnek Németországban a Tune it! Safe! kampányra készülő extravagáns rendőrautók, általában neves tuningcégektől, az Essen Motor Show-n. Az idén az AC Schnitzer állított ki egy ilyen gépet, amelynek az a küldetése, hogy felhívja a figyelmet a biztonságos tuning fontosságára.

A hangsúly ezeknél a gépeknél azon van, hogy csak törvényes és biztonságos megoldásokat alkalmaznak rajtuk, de ez nem jelenti, hogy nem lehetnek rajtuk elmebeteg megoldások. Ilyen ezen az i8-ason a kerékgarnitúra: az ultrakönnyű kovácsolt alumínium felnik 21 hüvelykesek, a gumiabroncs rajtuk viszont alig kétujjnyi réteget képez. Ehhez járul egy 2 centis ültetőszett, a jellegzetes ezüst-kék-sárga-fehér színek és a fényhíd, amely megadja az autó jellegzetes karakterét.

A VDAT, a német tuningcégek szövetsége 2005 óta folytatja a kampányt, amelynek a célja az illegális garázs-tuning visszaszorítása lenne, amely, azon túl, hogy törvénytelen, akár veszélyes átalakításokat is jelenthet. Ez ma sem teljesen ismeretlen Németországban, annak ellenére, hogy ott már rájöttek: a tiltás önmagában egyszerűen nem működik.