Így néz ki mozgásban a Polestar konnektoros sportautója

2018.12.09. 16:17

Még nagyban zajlanak az utolsó simítások a Polestar első önálló autóján, az 1-esen. A Volvo oldalági rokona jövőre már gyártani fogja a hibrid kupét, de addig is, míg odaérnek, kiadták róla ezt a teszt közben forgatott kedvcsináló videót, hogy ne lankadjon a figyelem. 

A Volvóból külön márkává váló Polestar bő egy éve mutogatja már első autóját, az 1-est. A  konnektorról tölthető sporthibridről mindent tudni már. 600 lóerős lesz, amiből két villanymotor összesen 218 lóerővel veszi ki a részét, és lesz benne egy akkora akkumulátor, hogy tisztán villanymódban is képes lehet akár 150 kilométert megtenni. De ami még egy fontos sajátja: a sok karbon kompozit anyagnak hála még az akkumulátorokkal együtt is 230 kilóval könnyebb, mint a méretben kábé azonos, közeli rokon Volvo S90.

Ez a szép sportkupé a kínai Csengduban készül majd. Jövőre kezdik a gyártását, de nem valószínű, hogy sok jut belőle Európába.  

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.