Tönkrement a sebességi rekorder csapat

2018.12.10. 15:28

Bár az 1600 km/h-t elérni képes autó már csaknem elkészült, a pénz elfogyott, így a felszámoló kénytelen bezárni a boltot.

„Hiába volt hatalmas közönségtámogatása, és keresett meg a cég számos potenciális befektetőt, nem találtunk olyat, aki egyben megvásárolta volna a vállalkozást és annak tulajdonát.” - nyilatkozta a felszámolóbiztos. Így most, miután a kölcsön-felszerelést visszajuttatták a gazdáinak, ami megmarad, azt értékesítik, és a befolyó összeget a hitelezők kapják meg. Októberben még úgy vélte a Bloodhound vezetése, a projekt befejezéséhez szükséges 25 millió fontot nem lehet gond előteremteni, a valóságban nem akadt olyan befektető, amely úgy vélte volna, hogy megérné rekorddöntésbe ölni egy ekkora összeget.

A Bloodhound bevallottan évekre volt még a kitűzött 1600 km/h-s rekord elérésétől: eddig a legnagyobb sebesség, amit elértek, 320 km/h volt, és a jövő év közepén, Dél-Afrikában végezték volna az első teszteket a végleges kerekekkel, 1000 km/h környéki sebességgel. Ám erre már nem kerülhet sor, azaz a Thrust SSC 1997-ben felállított, 1228 km/h-s szárazföldi sebességi világrekordját a közeljövőben aligha döntik meg.