Franciaországban zár be egy üzemet a Ford

2018.12.14. 12:05

Bár a gyárbezárástól mindenki nagyon fél, még maguk az autógyártók is, a Ford Blanquefort váltógyárnak mégis ez a sors jut. A Ford 850 főt tesz utcára, miután nem sikerült megegyezniük a Punch Powerglide nevű vállalattal, amellyel a gyár eladásáról tárgyaltak.

fordblanquefort

„Bár kilenc hónapja folytatunk a legkisebb részletekig menő tárgyalásokat, az a terv, amellyel a vásárló előállt, nem garantálja az itteni munkahelyek biztonságát, és igen nagy kockázatot jelentene.” – nyilatkozta a Ford. A gyárbezárásra egyértelműen azért van szükség, hogy a Ford európai részlegének működését kifizetődővé tegyék, de ez a francia kormányzat számára nyilván igen kellemetlen, ennek megfelelően a pénzügyminiszter meglehetősen ingerülten reagált a döntésre.

„Felháborít, hogy a Ford egyetlen indoka a döntésre, hogy értékesebbé tegye a részvényeit a tőzsdén.” - mondta Bruno Le Maire a francia törvényhozásban, de ezzel együtt sem tehet sokat az ügyben, ha nem hajlandó megvenni a gyárat az állam.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.