Autóznál napi 800 kilométert öt éven át egy Hyundai-jal?

2018.12.20. 10:50

Farrah Haines autóalkatrészeket szállít házhoz Kansasban, és egy szürke Hyundai Elantrával dolgozik. Ebben még semmi érdekes nem lenne, csakhogy a sztahanovista hölgy öt év alatt beletekert egymillió mérföldet, azaz több, mint másfélmillió kilométert az eredeti hajtásláncba.

vazudocqhkduovboy9wx

Napi 800 kilométer esetén illik megadni az autónak a törődést, és Farah ezen a téren nem ismer tréfát: kéthetente cserél olajat és rendszeresen karbantartja szeretett Elantráját. Különösebb meghibásodásokról nem is számolt be, az első komoly problémája nem sokkal egymillió mérföld előtt jelentkezett. Mivel csak kilenc számjegyig számol a futásmérő, jelezte a Hyundainak, hogy itt gondok lesznek, jó lenne tovább mérni átfordulás nélkül, ha már idáig jutott. Pedig fél évvel utána eladhatta volna reális futású hatéves autóként.

Eleinte a Hyundai szakemberei is hitetlenkedtek, de miután ráküldtek egy csapatot az autóra és a szervizre, hitelesítették a hihetetlen számot. És ha már ott voltak, kis is maxolták Farah és az igás Hyundai marketingértékét, és egy reklámvideó keretein belül legyártottak egy arany színű 1M feliratot, amit be lehet építeni a műszerfalba, illetve egy szintén arany rendszámkeretet is.

Azóta ezek az alkatrészek bekerültek a gyártó katalógusába, és bárki számára elérhetők, aki hajlandó egymillió mérföldet végig ülni egy Hyundaiban. Farah közben ráfordult a következő kerek számra, csakhogy mielőtt vészesen leamortizálódott volna az Elantra, kapott helyette egy újat a gyártól, érdemei elismeréseként, és erről az eseményről is készült egy újabb szívhez szóló reklámvideó.

Zárógondolatként jegyezném meg, hogy ha Farah 100-as tempót tud hozni átlagban, ami szinte lehetetlen, akkor is legalább nyolc órát ült autóban az elmúlt öt év minden áldott napján.