Gyári tuning érkezik az új Mazda 3-hoz és az Mx-5-höz

2018.12.20. 12:09

Januárban kezdődik a Tokiói Autószalon, a Mazda két érdekes autóval is készül a hazai pályára.

A csodás Mx-5 legújabb generációja már évek óta piacon van, de még évek telhetnek el mire érkezik a váltás, ilyenkor érdemes különleges kiadásokkal fenntartani az érdeklődést. Ezúttal egy vagány tuning csomagot kapott a kis roadster. A legnagyobb újdonságot a levehető karbon tető jelenti, bár arra nem térnek ki, hogy mi történik, ha elkezd esni az eső, de a tető otthon maradt.

Optikai elemekből jut még előre és oldalra új szoknya, új 16 colos felnik és egy matricaszett. A belteret Recaro ülésekkel, alumínium pedálokkal és új szőnyegekkel dobták fel, alapvetően maradtak az egyszerűen kivitelezhető változtatásoknál.

Az új Mazda 3-at alig egy hónapja mutatták be Los Angelesben, ennek ellenére máris kiadtak hozzá egy visszafogott optikai csomagot. A csapott hátú változatra akasztottak rá egy nagyobb hátsó légterelőt, és a fekete műanyag borításokat a küszöbök környékén fényesre cserélték. A módosítások elsőre alig észlelhetők, mégis érezhetően jobban mutat az amúgy sem csúnya kompakt, ahogy az Mx-5 hangulatát is sikerült kicsit meghergelni.