Összebútorozhat a BMW és a Mercedes

2018.12.21. 06:08

Nehéz a BMW-hez és a Mercedeshez hasonló riválisokat találni az autóiparban. Ennek ellenére most úgy tűnik fontos részegységeket fejleszthetnek közösen.

P1230666

Az autógyártás annyira költséges dolog, hogy két ennyire egymás ellen dolgozó gyártó számára is megéri együttműködéssel csökkenteni a kiadásokat. Iparági híresztelések szerint jelenleg is folynak a tárgyalások a részletekről, hogy pontosan milyen formában is tud megvalósulni egy mind a két fél számára előnyös megállapodás.

Az eddig kiszivárgott hírek szerint több fontos részegység fejlesztésén is együtt dolgozna a két prémium gyártó egyetlen kikötéssel: a közös területek nem érinthetik a márkaspecifikus alkatrészeket. Lényegében padlólemezek, akkumulátorok és az önvezető technológia és gyártása az alkudozás témája.

mb220d-13

Ezek tipikusan olyan részegységek, amik érdemben nem határozzák meg egy átlag vevő számára az adott márka arculatát, de elképesztő költségeket lehet így megosztani, főleg a relatíve kis példányszámmal dolgozó prémium márkák esetében. Az évtizedek óta tartó versengés a tehetős vevőkért ettől azért feltehetően nem fog enyhülni.