A Toyota és a Mazda hatmillió dollárt fizet a naphalak élőhelyének megőrzéséért

2018.12.22. 13:48

Másfél milliárd dolláros beruházással épít közös gyárat a Toyota és a Mazda az amerikai Huntsville-ben, de a Biodiverzitás Központ megtámadta az építési engedélyeket, nehogy a forrás naphalak (Elassoma Alabamae) élőhelye veszélybe kerüljön.

ygnrje20ezrizarlzjz4.png

A júniusban kezdődött per most zárult le és a két gyártó közös vállalata vállalta, hogy több, mint másfél milliárd forintot fog fordítani az apró halacskák élőhelyének megőrzését szolgáló projektekre. A pénz harmada egy ötszáz hektáros terület azonnali helyreállítását szolgálja az eredeti állapotának megfelelően, a maradék pedig a jövőbeni védelemre megy el, fogságban szaporító programokkal és genetikai kutatásokkal kiegészítve.

A megegyezés után már nincs akadálya a gyár befejezésének, haladhat tovább a négyezer embernek munkát adó építkezés. Ha elkészül a létesítmény, évi 300 ezer Mazda és Toyota fog legurulni a gyártósorról, remélhetőleg a nap halakkal teljes egyetértésben.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.