Ha többet tudott volna pihenni, nem tör össze három Ferrarit egyszerre

2018.12.22. 10:14

Néhány napja egy 20 év körüli tajvani fiatalember hajnali fél hatkor arra kelt, hogy éppen legyalult három Ferrarit a futárkodáshoz használt Mitsubishijével.

Tisztességes rémálomként is megállná a helyét a történet: békésen elmélkedve  autózunk, aztán hirtelen váltással három olasz sportautót is megtörünk, majd a nyomasztóan repkedő csekkektől megijedve felriadunk és megnyugodva konstatáljuk, hogy nincs miért aggódni. Szegény ételfutár pont fordítva élte meg az eseményeket és nagyon is valós több tízmilliós károkozásra ébredt.

Az éttermi fizetéséből 28 év alatt tudná kifizetni az adósságát, ha másra nem költene. Szerencséjére a történetet felkapta a helyi média, és az is segített, hogy együttérzést keltően jámboran kommentálta az eseményeket. Elmondta, hogy az éjszakai műszakok miatt folyamatosan fáradt és a szerencsétlenül alakult fuvart is csak beteg édesanyja miatt vállalta. Így aztán a Tajvanon is egyre növekvő társadalmi egyenlőtlenségekre tökéletesen rímelt a történet: a lelkiismeretes és dolgos fiatal a dúsgazdag Ferrarisok ellen.

Ahogy egyre több helyen jelent meg a hír, egyre többen kezdték hangoztatni, hogy a három Ferrari tulajdonosának meg kellene bocsájtania és elengedni a tartozást. Közben még egy közösségi gyűjtés is indult, ami jelenleg nyolcmillió forint könyékén tart csak, de az összeg növekszik. A fiú nagyon bánja a történteket, és bár nem szándékosan csinálta, vállalja a felelősséget. Ha sokáig is fog tartani, megpróbálja kifizetni a károkat, amiket álmában okozott.