Évi 35 millió órát töltenek a britek a parkolóban hagyott autójuk megkeresésével

2018.12.26. 00:19

A nők hajlamosabbak elfelejteni, hol parkolták le az autójukat, a férfiaknak viszont több időbe telik megtalálni azt, ha beüt a baj. Britek vallottak parkolási szokásukról egy felmérésben.

tumblr o8pnnlwiRG1s9y3qio1 500.gif

A Nissan bízta meg a OnePoll-t, hogy mérje fel, mennyi időt vesztenek az emberek Nagy-Britanniában azzal, hogy elfelejtik, hova parkolták le az autójukat. Kétezer autóst vontak be a felmérésbe, ez alapján állt össze a bűvös szám, miszerint a britek egy évben összesen 35 millió órát (közel négyezer évet) dobnak el a keresgéléssel. A válaszadók harmada mondta, hogy rendszeresen, havi legalább egy alkalommal elveszti az autóját, míg húszból egy emberrel ez hetente megesik. 

A válaszok alapján a nők hajlamosabbak elfelejteni, hol parkoltak: 72 százalékuk, szemben a férfiak 58 százalékos értékével. A keresgéléssel eltöltött időben viszont a pasik teljesítenek rosszabbul: átlagosan 11,9 percet töltenek vele, ha nincs meg az autó, míg a nők 8,8 percet az önbevallásos felmérés szerint. A válaszadók közt voltak, akiknek volt már több mint 30 perces keresgélése is, de ez ritka.

A felmérés megemlíti, hogy a kapott adatok már azért is meglepőek, mert kismillió app van már, ami megjegyzi, hol hagyjuk az autót. Ebben a cikkben is összeszedtek párat, itt pedig egy olyan appról írtunk, aminek ugyan nem ez az elsődleges funkciója, de amellett, hogy mutatja azt is, hol hagytad az autót, megnyit neked sok, amúgy zárt parkolóhelyet.