Ebbe az okoskulcsba nem tudsz nem beleszeretni

2018.12.30. 13:28

Kár, hogy hivatalosan nem létezik. Egy dizájner munkája, és az sem igazán tiszta, mi szándéka volt vele, azon túl, hogy megmutassa: tényleg jót tenne a Nissan GT-R-nek egy ilyen. A rajongásra érdemes okoskulcs tehát:

Oké, egy kijelzős kulcstól ma már nem kell hanyatt esni. A BMW évek óta haknizik ilyennel, de a fenti munka értékét nagyban megdobja, hogy egy külsős készítő műve. Miközben a nagy gyártók mintha nem tudnák eldönteni épp, hogy a telefonos autókulcs legyen-e a jó irány vagy az ilyen okoskulcsok, a tökölés helyett a néhol rajongónak, néhol szimplán csak dizájnernek írt Danny Burnside megcsinálta a saját kulcsát a GT-R-hez. Már négy hónapja feltette a netre, hogy van, de valamiért csak most, az ünnepek közti híréhségben kapta fel a nemzetközi autós sajtó. 

A BMW-nél így néz ki az okoskulcs
A BMW-nél így néz ki az okoskulcs

Danny koncepció kulcsáról a fontos részleteket nem tudni. Például, hogy tényleg tud-e kommunikálni az autóval vagy csak ügyesen vágták össze a bemutató videót. Talán nem véletlen, hogy itt például az elismerő kommentekre még reagál, de a vásárlással kapcsolatosakra már nem. Azaz a kulcs talán nem több egy pazar vizuális munkánál.