Az Infiniti ormótlan jövőképe

2019.01.05. 01:06

Az Infiniti épp keresi új identitását, legalábbis erre enged következtetni legújabb tanulmányautójuk. A QX Inspiration a jövő elektromos autóinak előképe a gyáriak szerint, szerintünk viszont csak egy divatos SUV, látványosan elrontott arányokkal.

Olyan, mintha a formatervezők úgy döntöttek volna, hogy mivel lassan eljön az önvezetés kora, ablakokra már nem igazán lesz szükség. Így nagyon magasra került az övvonal az eleve jó nagy kerekekkel ellátott autón, az ablaksáv viszony olyan alacsony lett ettől, hogy kétséges, hogy egyáltalán látszik-e az útból bármi bentről.

Ez a különös aránytorzulás egyébként nem olyan logikátlan, mint elsőre gondolnánk. A padlóba rejtett akkumulátorokkal az elektromos autók arányai tényleg így módosulnak, ezt láttuk már a Jaguar I-Pace-en is, amely nem igazi terepjáró, inkább egy magasan kezdődő ötajtós. Ám az Infiniti tervezői az elsők, akik nem takargatják ezt a tényt, sőt, még rá is játszanak.

A műszaki részletekről egyelőre keveset árultak el, annyit tudunk csak biztosan, hogy külső tükrök helyett kamerák vannak az autón, de a hajtásrendszer, vagy akár a belső tér megoldásait egyelőre titokban tartják. Ennél többet várhatóan az élő bemutató kapcsán árulnak majd el, amelyre a Detroit Motor Show-n kerül sor január 14-én.