Ez most a legnagyobb hármas BMW

2019.01.07. 13:11

Úgy tűnik, Kínában továbbra is van kereslet a sofőrlimóvá alakított közepes szedánok iránt. Most épp a BMW mutatta be a legfrissebb 3-as nyújtott változatát, amely természetesen elsősorban a hátsó lábterében erősödött.

A tavaly bemutatott, hetedik generációs 3-as BMW eleve meglepően nagy lett a maga 4,71 méterével, de úgy néz ki, ezzel együtt sem volt elég kényelmes a hátsó ülésen terpeszkedő kínai vevők számára, ezért készítettek belőle egy nyújtott Li változatot. Ennek a hosszát 4,83 méterre növelték, ami önmagában talán nem lenne kivételes, de a 2,94 méteres tengelytáv már az: az 5-ös szedáné is csak két centivel rövidebb.

Egyelőre egy változatról tudunk: a 325 Li-ről, amelybe a kétliteres négyhengeres benzines turbómotor 184 lóerős változatát építik. Ez azonos azzal, amit az európai 320i-be építenek, azaz, bár a kínai modell dinamikai adatait nem közölték, feltételezhető, hogy ez is 7,2 másodperc körüli idő alatt érheti el a százas tempót, és 238 km/h körül lehet a végsebessége.

A nyújtott 3-ast kizárólag a BMW Brilliance kínai vegyesvállalat gyártja majd, és csak Kína számára, ahol egyébként bőséges a választék hasonló modellekből: az Audi A4, a Jaguar XE és a Mercedes C osztály is készül hasonló, növelt lábterű kivitelben.