Nyáriasított sportkocsiját is megmutatta a Porsche

2019.01.09. 15:30

Valószínűleg már az idei kabrió-szezonra megszerezhetik az új Porsche 911-es nyitott változatát, akik vágynak rá, és meg is engedhetik maguknak. Nyilván ezért is időzítették mostanra a világpremiert: így elkezdhetik a forgalmazást, mire melegre fordul az északi féltekén.

Ahogy manapság újra divat, a 911 Cabrio legújabb változata is vászontetős: ez a megoldás kevesebb helyet foglal, sokkal könnyebb, és kevésbé hajlamos beázni, mint az összecsukható keménytetők. Ugyanakkor napjainkban már a zaja is elfogadható, és a hátsó üveget is bele tudják építeni, ahogy az új 911-es vászontetején is látható.

Az új modell egyébként egész karakteres még tető nélkül is: a hátsó szellőzőnyílás és a gömbölyded sárvédőszélesítések miatt az autó fara még így is markáns karakterű, ami a legtöbb hasonló, nyitott autóra kevéssé jellemző.

A típus műszakilag nem különbözik érdemben a Carrera S és Carrera 4S kupétól: ugyanaz a 3 literes, 450 lóerős turbós hathengeres bokszermotor kerül bele. Ez itt itt hátsókerék-hajtással 3,9, összkerék-hajtással 3,8 másodperces gyorsulási időre elég, de Sport Chrono csomaggal ebből még két tized faragható. A Carrera S Cabriolet csúcssebessége 306, a 4S-é 304 km/h.

A Cabriolet-vel kapcsolatban talán ennél is lényegesebb információ azonban, hogy a vászontető 50 km/h-ig menet közben is nyitható és csukható, természetesen teljesen automatikusan, és 12 másodperc alatt jut el a mechanika egyik végállásából a másikba.

Rendelni már most is lehet nyitott 911-est, Németországban az alapára 134 ezer euró felett indul – az összkerék-hajtású változaté 142 ezertől – az első példányokat viszont várhatóan a nyár folyamán kezdik majd leszállítani.