Annyiszor lopták el a 69-es táblát Washington államban, hogy ez lett helyette

2019.01.13. 17:21

A Washington államban autózóknak hamarosan egyre kevesebb helyen jönnek majd szembe 69-es mérföldjelző táblák. Lesznek helyette 68,9-esek, hála a tolvajoknak. Annyira nem is lesz szokatlan nekik a tizedes megoldás: egy ideje már vannak az USA-ban 419,9-esek is.

bre

Két tábla van Amerikában, amik nagy gyakorisággal tűnnek el az utak mellől: azok, amiken 420 vagy 69 van. Előbbi a füves szubkultúra kedvence, a 69-et pedig hadd ne én magyarázzam el. A Washington állambeli közlekedési minisztérium is kétségbeesett harcot vív évek óta a táblatolvajok ellen. Az államban 8245 mérföldjelző tábla van, ebből évi kábé százat kell ilyen-olyan okból pótolniuk. Ez egyrészt sokba van az adófizetőknek, másrészt a hiányzó tábla veszélyes, mert még a navik és navigációs appok idején is rengeteg baleset van, amiknek a helyét az ilyen táblákra hivatkozva jelentik az autósok. 

Az ilyen mérföldjelző táblák ellopásáért Washington államban kilencven napos elzárás vagy ezer dolláros pénzbírság is járhat, de a helyi szervek szerint ez sokakat nem tart vissza. Az ottani rendőrök válasza lett most az egyik autópálya mellett a 68,9-es tábla, amit várhatóan sok másik követ majd azokon az utakon - oda biztosan ilyen kerül, ahol legközelebb eltűnik egy 69-es.