Kínából is érkezik egy Tesla-rivális

2019.01.14. 14:01

Az első képen korszerű megjelenésű szedán látható, amely állítólag aerodinamikai szempontból is igazán jól sikerült. Hivatalosan Geely, viszont a stílusában nem túl meglepő módon van valami a Volvóéból.

geelyelectric.png

A Geely annyival intézi el a dolgot, hogy nemzetközi fejlesztésű modellről van szó. Az mindenképp figyelemre méltó, hogy 0,2375-ös légellenállási tényezőt sikerült elérni: egyrészt ennél sokkal jobbat kevesen tudnak manapság, másrészt négy tizedes pontossággal az sem közli ezt az adatot, aki áramvonalasabb autókat készít. A sziluett egyébként a régebbi Volvókra emlékeztet leginkább, ami nem nagy meglepetés: a Geely vezető tervezője az a Peter Horbury, aki 2009 előtt a Volvónál ténykedett ugyanilyen szerepkörben.

A hivatalos bemutatót 2019 elején tartják, de egyelőre az sem világos, hogy hol, bár a legerősebb esélyes a mai napon nyitó Detroit Motor Show.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.