Sportváltozat készül a Bentaygából

2019.01.14. 06:16

A Bentley óriási SUV-ja se ússza meg a sportosítást, nyílegyenes úton kategóriájában valószínűleg verhetetlen lesz az új változat.

Bentley-Bentayga

A Bentley Bentayga Speed vélhetően a jelenlegi hatliteres W12-es csúcsmotor erősebbik változatát kapja meg olyan 650 lóerő körül. Ezzel az új modell gyorsulása 4 másodperc alá csökkenhet, és végsebességben lenyomhatja a konszern jelenlegi csúcstartóját a műfajban, a Lamborghini Urust, ami 306 km/h-ig gyorsul. Az új változat még ebben a félévben piacra kerülhet, ahogy a WLTP fogyasztásmérési szabvány miatt csúszó plug-in hibrid változat is megérkezhet.

Az erősebb motor mellett vélhetően feldobják az autót majd új lökhárítókkal, erősebb fékekkel és az alapváltozatoktól eltérő belső dizájnelemekkel. A pletykák szerint a Bentayga Speed súlyát nem csökkentetik, marad 2,4 tonna körül, ami jól jelzi, hogy a brit márkánál az értelmetlen rekordhajhászás mellett inkább az volt a cél, hogy a típuson realizálható profitot növelhessék. Erre most nagy szükségük van, hiszen minden korábbinál komolyabb figyelmeztetést kaptak a vállalatcsoport tulajdonosaitól.