Már a Nissan is követi a Tesla-receptet

2019.01.15. 18:06

A Nissan nem újonc a villanyautó-üzletben – a Leaf az egyik legrégebbi használható, sorozatgyártású elektromos személyautó – épp ezért meglepő, hogy most mintha ők is a Tesla formátumának másolásával próbálkoznának.

Az IMs nevű jármű egyelőre persze csak tanulmányautó, és részleteiben nem is hasonlít a Teslára, ám a méretei és jellege alapján valahová a Model S és a Model X közé helyezhetnénk. A tipikus személyautóknál magasabb építésű, de jellegét tekintve inkább szedánszerű, egyszerű, tiszta vonalvezetésű jármű, amely egy dolgot biztosan nem sugall: hogy olcsó volna.

A műszaki megoldásai is nagyvonalúak: tisztán elektromos, kétmotoros hajtásrendszere van, összesen 360 kW – 489 lóerő – összteljesítménnyel. Az akkumulátor-csomagja pedig 115 kWh-s, ami a gyáriak szerint 612 km megtételére lehet elegendő. Természetesen önvezető funkciót is ígér a tanulmány, bár valószínű, hogy a teljes önvezetés itt is inkább csak távlati cél, mint használható funkció.

Egyelőre nem tudni, hogy az IMs-nek szánnak-e komolyabb szerepet a Nissan jövőjében, vagy csak eljátszottak az ötlettel, hogy milyen Teslát készítenének a Tesla helyében, de egy dolgot már most jól tud: a Nissan standra vonzza a közönséget a Detroit Motor Show-n.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.