Teljes a káosz a Cadillacnél?

2019.01.15. 11:52

Egyértelmű, hogy a General Motors még mindig túl komplikált felépítésű cég, sokszor még saját maga számára is. Legalábbis az idei Detroit Motor Show-n ez derült ki: bemutatták annak a CT6-nak a sportváltozatát, amelynek a gyártása hamarosan leáll.

A CT6-V nevű modellbe a Cadillac ikerturbós, 4,2 literes Blackwing motorját építik, amely 557 lóerős és 850 Nm csúcsnyomatékű. Ezek igazán tiszteletet parancsoló számok, még ha nem is kivételesek manapság, amikor M5-ös BMW már nem készül hatszáz lóerő alatt. Ami viszont igazán érdekes, az az, hogy a GM vezetése nemrég a CT6 megszüntetését jelentette be, mivel a gyár, ahol készül, a Detroit-Hamtramck üzem bezár.

A tízfokozatú automatával felszerelt sportmodell így igazi ritkaság lehet: az Egyesült Államokba 275 példányt szánnak az idén, és lehet, hogy ez is lesz a teljes mennyiség.

Mark Reuss, a GM új elnöke persze igyekezett valahogy menteni a fura helyzetet: azt mondta, lehetséges, hogy a CT6 mégsem tűnik el a bezárt gyárral, végül is készül Kínában, ahonnan importálhatnak egy kisebb mennyiséget. Ám ez amolyan sebtében összetákolt magyarázatnak tűnik, így simán lehet, hogy a frissen bemutatott CT6-V tényleg a legritkább Cadillacek egyikeként végzi.