Jön az új Škoda húzómodell

2019.01.16. 12:08

Nagy meglepetést aligha okoz a Škoda Genfben: ahogy az előzetes videón felbukkanó sziluettből is látszik, egy terepjáró-fazonú autót készülnek bemutatni, a Kodiaq és Karoq kisebb testvérét.

A forma valószínűleg a tavaly márciusban leleplezett Vision X-ére emlékeztet majd, bár talán a végleges autón kevesebb lesz a króm és a LED, kisebbek a kerekek, célszerűbb a belső tér és egyszerűbb a hajtásrendszer.

Az újdonság nevét még nem ismerjük, bár jó eséllyel K-val kezdődik és q-val végződik majd. Azt viszont nem titkolják, hogy itt is a Volkswagen csoport szabványos MQB A0 platformra építkeznek, akár a két testvérmodell, a Seat Arona és a VW T-Cross esetében. Várhatóan a motorpaletta is a megszokott polcokról érkezik, bár várhatóan a szériamodellben is bevetik a 48 voltos enyhe hibrid rendszert, amelyet egy éve a tanulmányban is megmutattak.

A hivatalos premier március 5-én lesz a Genfi Autószalonon, így ha előbb nem, akkor biztosan elárulnak az új Škodáról minden lényeges adatot.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.