Felvillantják a Honda csinos újdonságát

2019.01.23. 13:37

Láthatóan a Hondánál is érezték, hogy Urban EV tanulmánnyal jófelé tapogatóztak, de a sorozatgyártásra szánt változat valamivel célszerűbb lesz.

hondaevsk

Azon egyesek talán máig vitatkoznak, hogy inkább az 1970-es évek közepi Civic, vagy a kortárs Golf adta-e az alapötletet, de abban elég nagy az egyetértés, hogy az Urban EV a jól eltalalt retró egy kiváló példája. Kedves, érzelmeket kelt, és azoknak a gyerekkori emlékeiig nyúl vissza, akiknek épp most van lehetőségük autót vásárolni.

Ez az, amit láthatóan igyekeztek megőrizni a Honda tervezői, ám az egy ideje már nem titok, hogy a tanulmány óta újragondolták az Urban EV koncepcióját. A háromajtós kialakítás mára teljesen kiment a divatból, így a végleges autó ötajtós lesz, és úgy tűnik, a valós műszaki követelmények miatt az autó arányait is át kellett rajzolni. Az orr-rész kontúrja lágyabb, a fényszórók mérete kisebb lett, viszont az egyszerű, letisztult felületek és az erőteljes fekete-fehér kontraszt is marad.

Úgy tudjuk, a sorozatgyártásra érett autó bemutatására az őszi Frankfurti Autószalonon kerül majd sor, de korábban olyan pletykákat is hallani lehetett, hogy már tavasszal mutatnak egy, a sorozatgyártmányhoz közel álló prototípust.

És bár technikailag már most is elérhető egy Honda villanyautó – a Clarity elektromos változata – az Urban EV lehet az első típus, amely szélesebb körben is ismertté teheti a Honda villanyosítási törekvéseit.