Megduplázza villanyautó-gyártását a Porsche

2019.01.25. 13:04

Eredetileg úgy volt, hogy a Taycan évi 20 ezer példányban készül majd, de már most, egy évvel a bevezetés előtt úgy döntöttek, ennek a kétszeresére készülnek fel.

A Porsche saját központi telephelyén, Zuffenhausenben tervezi beindítani a villanyautó-gyártást, és a legújabb hírek szerint úgy vélik, a Taycan nagyobb mennyiségben fogyhat, mint ahogy korábban gondolták.

Valószínű, hogy a döntés nem csak megérzéseken alapul, hanem adatokon alapuló piacfelmérés alapján gondolják úgy, hogy jó ötlet évente 40 ezret készíteni a Panamera-jellegű elektromos autóból. Annak fényében, hogy a 911-esből évente 36 ezret adnak el, ez így is elég bátor vállalásnak tűnik, bár a Porschék között a Taycan állítólag nem is lesz drága: 80 ezer euró körüli árról hallani.

Ezzel tulajdonképp el is érték a zuffenhauseni üzem lehetőségeinek határát, több autó gyártására itt ugyanis nem lesz lehetőség: ha tényleg többre lesz igény évi 40 ezernél, akkor egy másik helyszínen is be kell rendezni egy gyártósort.

Az Audinál egyébként már a rendelési adatok alapján szintén a kapacitás növelése mellett döntöttek: úgy hallani, 2020-ra óránként 20-ról 24-re tervezik növelni a termelést, ami éves szinten nagyjából 70 ezer autó előállítását jelenti.