Tavaly gyártott Daciákat hívnak vissza Magyarországon

2019.01.27. 10:32

Egy beszállító hibája miatt 793 Magyarországon eladott autóját kénytelen visszahívni a Dacia. 2018. áprilisa és augusztusa között gyártott Sandero II, Logan II, Lodgy és Dokker modellek érintettek. 

420A4334

A Dacia sajtóközleménye szerint az érintett autókban a vezetőoldali frontlégzsák bizonyos körülmények között nem működik tökéletesen. Ugyan a hibás működés esélye kevesebb, mint egy ezrelék, megelőző jelleggel visszahívják az összes érintett Daciát. Az akció a tulajdonosoknak nem jár költséggel, a legközelebbi szervizbe kell elvinniük majd az autójukat, ahol a javítás a fedélzeti vezérlő számítógép beállításával együtt kb. 50 percet vesz igénybe a közlemény szerint.

A visszahívás természetesen nem csak a magyar Dacia-állományt érinti. Egész Európában meghirdették, a román piacon például 13 ezer autója érintett a francia/román cégnek. A cég egyik legnagyobb visszahívásáról van szó, s történik mindez azután, hogy rekordjó évet zártak tavaly

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.