Hiába sikertelen, Európában marad az Infiniti

2019.02.02. 07:29

Hosszabb távon villanyautó-márkaként szeretne túlélni Európában a Nissan luxusmárkája, jelenleg viszont termékük is alig akad.

Tavaly lényegében két modellre, a Mercedes alkatrészekre épített Q30 és QX30 típusokra szűkítették le az Infiniti kínálatát. Már nem lehet kapni a Q50, a Q60, a Q70 és a QX70 modelleket – alighanem úgy értékelték, hogy a szeptember óta érvényes Euro6d Temp károsanyag-kibocsátási normának megfelelő változatok kifejlesztése nem lenne kifizetődő.

Ráadásul a 30-as modellekből is eltűnt az 1,5 literes dízelmotor, ami szintén hozzájárult az eladások jelentős csökkenéséhez. Ennek ellenére az Infiniti azt jelezte, hogy egyelőre nem szerepel a tervekben a kivonulás az európai piacról, sőt, szép lassan újra feltöltik a kínálatot.

A legfontosabb újdonság a QX50 közepes luxusterepjáró lesz, amelybe az Infiniti változó sűrítésű turbómotorját építik be. Emellett a 3-as BMW vetélytársa, a Q50 szedán is visszatér, méghozzá V6-os benzinmotorral és hibrid hajtással, Q50h néven. Az persze kérdéses, hogy ez mire lesz elég, de azon azért csodálkoznánk, ha a kínálatbővülés nem hozna legalább egy kis eladásnövekedést.