Így nézne ki a méregdrága szuperterepjáró végleges változata

2019.02.05. 13:10

Kezd kiderülni, hogy mire számíthat, aki befizeti a 80 millió forintnak megfelelő vételárat a Glickenhaus Boot első példányaiért: feleslegesen erős V8-asra, Hummer-szerűen darabos dizájnra és elképesztő mennyiségű fényszóróra.

Maga James Glickenhaus tett közzé egy hirdetést, amelyben a 2020-tól gyártott Bootot, mint elérhető terméket kínálja. Ebben pedig egy csomó olyan részlet is felbukkan, amiről eddig hallgattak. Így például kiderült, hogy a GM LT4 jelzésű motorját használják majd, ami a Small Block motorok közül a nedveskarteres, kompresszoros, 6,2 literes változat. Ugyanezt építik a Corvette Z06-ba és a Camaro ZL1-be. A csúcsteljesítménye itt is 650 lóerő, ami egy négyszemélyes autóhoz mindenképp túlzásnak tűnik, talán még úgy is, ha megkapja a 46 millió forintnak megfelelő felárért kínált páncélozást. Ez Level 6-os ballisztikus védelmet nyújtana, ami Kalasnyikov és M16-os lövedékek megállítására biztosan alkalmas.

Glickenhaus egyébként azt írja, hogy a Baja 1000 versenyen való részvételi lehetőségek már mind elkeltek, aki most rendel, már csak autót kap 2020-ban, és érkezési sorrendben szolgálnak ki mindenkit.

Ha valami különös, az az, hogy még mindig nem valódi fotókat mutattak az autóról – akár egy félkész prototípusról –, hanem szép, számítógépes modellről renderelt képeket, ami azt sugallja, hogy a valódi Boot építésével egyelőre nem tartanak sehol.