Kémfotókon a következő Peugeot 208

2019.02.05. 14:16

Úgy hallani, Genfben nem csak a Renault Clióból, de legnagyobb vetélyársából, a Peugeot 208-asból is kiállítják a következő generációt. És ez a modell az alapjaitól újul meg.

Már a kémfotókon is látszik, hogy a Peugeot négyméterese eléggé sokat változik a modellfrissítés kapcsán. Ráadásul ez nem csak a formaterv átalakításának köszönhető. A típus ugyanis a DS 3 Crossback-ben bemutatott CMP platformra épül.

A prototípusok alapos álcázása miatt persze nem könnyű felmérni, hogy a 208-as részleteiben mennyit változik, de az látható, hogy a korábbi rövid és meredek bulldog-orrot új fazonú első rész váltja. A fényszórók kialakítása egyértelműen az új 508-aséra emlékeztet, ami nyilván nem véletlen: a csúcsmodell a Peugeot új arculának meghatározója a következő néhány évre.

A CMP nevű alapok egyik új lehetősége, hogy a tervezésekor megteremtették az elektromos változat szériagyártásának feltételeit is, így a 208-asból a legdrágább kivitel állítólag már tisztán villamos hajtású lesz. Emellett várhatóan lesznek a kínálatban olcsóbb benzinesek, dízelek és hibridek is. Az elektromos változat a pletykák szerint legalább 300 km hatótávú lesz, akár a DS 3 Crossback e-Tense.