Terep-sportkocsit tervezett a legenda

2019.02.06. 13:26

Hiába lesz 81 éves az idén, Giorgetto Giugiaro, a legendás formatervező még mindig aktív. Most fiával közösen alapított új cége, a GFG Style színeiben mutat be egy különleges autót.

gfg kangaroo tsr

Giugiaro és fia egyszerre mondott fel az Italdesign-nál, még 2015-ben, de már akkor megígérték, hogy visszatérnek. Ez meg is történt tavaly: új cégük, a GFG Style akkor a Sybilla nevű sportszedánnal mutatkozott be, az idei Genfi Autószalonra viszont egy másfajta öszvért hoztak össze.

A Kangaroo nevű jármű az előzetes alapján akár sportkocsi is lehetne, de azt elárulták róla, hogy olyan autó lesz, amely 250 km/h-s tempóval lesz képes haladni, méghozzá bármilyen útfelületen. Magyarul egy nagyon gyors, és sportos karakterű terepjáróról volna szó, méghozzá elektromos hajtáslánccal. Ezen felül még annyit tudunk, hogy kétszemélyes járműről van szó, négykerék-hajtással és négykerék-kormányzással, amely alumínium vázra épüll.

A műszaki alapok egy CH Auto Technology nevű kínai cégtől származnak, és úgy hallani, a tanulmány olyannyira működőképes lesz, hogy a premier után szinte azonnal szerveznek vele tesztvezetést is.