Belülről már megmutatták az új Škodát

2019.02.07. 17:15

Úgy néz ki, a Škodánál egyelőre egyetlen belső teret terveztek az MQB A0 padlólemezre épített modellek számára. Most ugyanis megmutatták a márciusban érkező Kamiq belsejét, amely csupán színeiben tér el a tavaly leleplezett Škoda Scaláétól.

Ezzel persze nincs nagy baj: néhány újságírón kívül kevesen ülnek majd egymás után mindkét típusban, és a műszerfal formája amúgy kifejezetten modern, letisztult hatást kelt. Középre nagy érintőképernyő került, de a gyakran használt funkciók külön kapcsolókat is kaptak, a légbeömlők lekerekített sarkú trapéz-formája pedig rendezettséget sugall, anélkül, hogy unalmasnak vagy túlegyszerűsítettnek tűnne.

A belső fotói mellett fény derült néhány lényeges adatra is. A legfontosabb, hogy a Kamiq az MQB A0 padlólemez nyújtott tengelytávú változatára épül, ami 2,65 méteres tengelytávú. Ez bő 8 centivel hosszabb a Seat Aronáénál, és több mint 9 centivel több a VW T-Crossénál, azaz összességében bővebb hátsó lábtérre számíthatunk a Škoda belépő terepjárójában, mint a két testvérmodellben. Emellett a csomagtér 400 litere sem tűnik kevésnek, legalábbis ebben a kategóriában.

A típus bemutatóját március 5-én tartja a Škoda a Genfi Autószalonon, de nem csodálkoznánk rajta, ha már az élő premier előtt nyilvánosságra hoznának minden lényeges részletet a típusról.