Beragad a gáz a Barbie-autón, ezért visszahívják

2019.02.07. 12:05

Konkrétan azért döntöttek a visszahívás mellett, mert az elektromos hajtású Barbie Dream Camperek 17 esetben bokrosodtak meg, gyerekeket és szülőket ijesztve meg ezzel. Az egyterű-formájú játékautó persze nem gyors, lényegében gyalogtempóban lehet vele közlekedni, de ha nem áll meg, amikor a gyerek leveszi a lábát a pedálról, az így is komoly veszélyforrás lehet.

A visszahívás kapcsán azt kéri a Fischer-Price a szülőktől, hogy amíg el nem juttatják a játékautót a szakszervizbe, addig ne engedjék játszani vele a gyerekeket. A szakszervizek a teljes pedál és az alatta levő kapcsoló-ház cseréjével orvosolják a hibát.

A Dream Camper egyszerű szerzetnek tűnik: a 3-7 éves korig ajánlott játékautó nagyjából 59 kilogrammot nyom, a végsebessége 8 km/h, és ketten férnek el benne. A tervezéskor nyilván fontosabb szempont volt a játéklehetőségek megteremtése, így például van az autó hátuljában egy komplett babakonyha, a GPS utasításait pedig maga Barbie mondja be, legalábbis a gyártó szerint.

A visszahívás egyébként szülőként valószínűleg nem is kis bosszúság: a készletben árult kisautó szállítása személyautóval nem is feltétlen megoldható anélkül, hogy ne legyen szükség a szétszedésére.