Így tiszteleg a Bugatti Franciaország előtt

2019.02.09. 08:11

Bár Ettore Bugatti olasz származású volt, és Molsheim is tartozott időközben Németországhoz néhány háborús évig, a Bugatti versenyautók mégiscsak a francia kék színt viselték magukon. Erre emlékeztet a Chiron Sport legújabb változata, amely kifejezetten elegáns lett.

A 110 ans Bugatti kivitel különleges, matt sötétkék festést kap, a francia zászló színeire fényezett hátsó légterelő, illetve a szintén nemzeti színű csíkok a tükrökön és az üléseken egészen jellegzetessé teszik az autót. Műszaki változtatásokat nem végeztek: itt is a jól ismert 8 literes W16-os motort találjuk, amely itt 1500 lóerő leadására alkalmas.

Összesen 20 ilyen példány gyártását tervezik, mind üvegtetős lesz, ugyanilyen, kétféle kék színű ülésekkel, fekete felnikkel és kék féknyergekkel.

A Bugatti legutóbb a Veyron utolsó éveiben igyekezett mindenféle különkiadásokkal feldobni a kínálatot, és úgy látszik, most is így próbálják felkelteni az érdeklődést a világ egyik legdrágább és legerősebb sportkocsija iránt. Hiába, az újdonság varázsa már elmúlt, így egyre nehezebb összevadászni azt a néhány tucat milliárdost, aki hajlandó 2,4 millió eurót adni egy-egy példányért.