Így vert el minden más villanyost Amerikában a kis Tesla

2019.02.10. 00:04

Hetek óta tartja a heti ötezer fölötti gyártási tempót a Model 3 (a Bloomberg számlálója szerint hatezer alatt is régen járt már), ami őrületesen magas termelési számnak számít egy villanyautónál a Kínán kívüli világban. Ezzel a tempóval másfél év elég volt neki, hogy a valaha volt legjobban fogyó villanyos legyen az USA-ban, ide értve a plug-in hibrideket is. Nem semmi, de az az igazán szép, ahogy ez a gyors élre törés a lenti grafikonon kinéz.

Model-3-Performance-Red-Turn-2

A Reddit egy teslás sarkába töltötte fel valaki ezt a grafikont az amerikai villanyos és plug-in eladásokról. 2010 decemberében indul a verseny a Nissan Leaf és a Chevy Volt, azaz az első igazán elterjedt villanyautó és a Chevrolet plug-in hibridje között. Két-három év után sűrűsödnek hirtelen a szereplők, a Prius PHV tartja egy ideig úgy ahogy a tempót a meccset nyitó duóval, majd beszáll a Model S és kapaszkodik meredeken. Aztán 2017 nyarán a semmiből megjelenik a Model 3 és ellopja a show-t. 

Cumulative sales of all plug in cars sold in US (Dec 2010 to Jan 2019). Looks like Model 3 surpassed the Volt last month. [Data from Inside EVs; check comments for link to interactive dashboard] from r/teslamotors

Vezetni ugyan még nem vezettük, de egy statikus belülős találkozónk már volt a Model 3-mal. Ezt írtuk akkor róla:

(a villanyautosok.hu találta)

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.