Új terepjáró várható a Fordtól

2019.02.11. 21:02

Egy csapásra oldhatnák meg az egyterűek és az Európában lassan fogyó Edge utódlásának problémáját a Kuga nagyobb változata révén.

420A8143

A Ford megpróbálta ugyanazt eladni a világ minden táján, ami például a Mustangnál működni látszik, viszont más típusoknál nem annyira. Európában például az Edge nem tud igazán megkapaszkodni a piacon. A nagy terepjáróból tavaly már nem fogyott el tízezer példány sem, mivel mifelénk az ilyen fazonú modellek vásárlói jellemzően prémium-modellekbe ülnek.

A másik probléma, amivel a Fordnak szembe kell néznie, az az európai egyterű-piac szinte teljes elolvadása: az S-Max és a Galaxy révén a konkurenseknél erősebb volt a Ford jelenléte ebben a szegmensben, viszont most úgy néz ki, egyik típusnak sem érné meg utódot fejleszteni. Viszont valamilyen hétüléses típusra szükség lenne, méghozzá a szabadidő-autó kategóriában.

A megoldás a legújabb hírek szerint egy még nagyobb Kuga változat lehet, amely egyszerre lehetne a terepjáró-kínálat csúcsmodellje, és az egyterűeknél divatosabb nagycsaládos-Ford. Kugából már ma is létezik hétszemélyes változat, de úgy hallani, a Grand Kuga néven emlegetett típus valamivel még nagyobb lenne, elég tágas ahhoz, hogy az egyterűeket is helyettesítse.

Várhatóan még az idén bemutatják a Kuga következő generációját, amely a Ford spanyol üzemében, Valenciában készülhet, ahol csak az elmúlt másfél év során vagy 750 millió eurót költöttek korszerűsítésre. Azt azonban még nem tudni, hogy a nagyobb változat egyszerre jelenik-e meg az ötülésessel, vagy később, külön leplezik-e le.