Kiderült, mi lesz a Mitsubishi genfi újdonsága

2019.02.12. 10:47 Módosítva: 2019.02.12. 10:51

Nem fiatal már a Mitsubishi szabadidő-autója, hiszen 2010 óta gyártják, de úgy néz ki, néhány évig még nem váltják le. Erre utal legalábbis, hogy most újabb frissítésen esik át: új orr-részt terveztek rá, és frissítik a felszereltségét is.

Az ASX új orr-része a legfeltűnőbb változtatás, bár láthatóan nem gondolkodtak sokat rajta: az Eclipse Crossról már ismert hűtőmaszk egy változatát kapja meg ez a modell is. Az előző megoldásnál egyszerűbb és letisztultabb orrkialakítás egyértelműen jót tesz az összképnek. Ugyanez a hátsó lámpák és a hátsó lökhárító új kialakításánál már nem ilyen egyértelmű.

Az autó külsejével együtt frissítik a fedélzeti számítógépet is. Új a nyolchüvelykes érintőképernyő, a Tomtom navigáció, és az a lehetőség is, hogy pendrive-ról videót lehet lejátszani az autóban.

Úgy tűnik, a motorválaszték a dízelek száműzésével egyelőre egytagú lesz: 2 literes, 150 lóerős szívómotorral kínálják majd az ASX-et. Váltóból már kétféle közül lehet majd választani, egy ötfokozatú manuális és egy fokozatmentes automata alkotja a kínálatot, és lesz fronthajtású, illetve összkerék-hajtású kivitel is.