Jön a VW T-Roc sportváltozata

2019.02.14. 15:58

Bár a T-Roc eladásai még nem igazolják, hogy tényleg ez a modell veheti át a Golf szerepét a VW kínálatában néhány éven belül, a gyáriak úgy bánnak vele. Erre utal legalábbis, hogy már készül belőle az R változat.

troc r tsr

Egyelőre egyetlen vázlatot mutattak, és jelezték, hogy a Genfi Autószalonon, március elején kiállítják a T-Roc R-t. És bár a műszaki tartalomról egyelőre hallgat a gyártó, több mint valószínű, hogy az autóba ugyanaz a technika kerül, amelyet az Audi S3-ból és a VW Golf R-ből már ismerhetünk. A kétliteres TSI motor 300 lóerős változata, 4Motion állandó összkerék-hajtással kombinálva.

A T-Roc egyébként viszonylag jól fogy, különösen ahhoz képest, hogy a tavalyi volt az első teljes éve. Európában 139 ezer példány talált gazdára 2018-ban. Mondjuk a Golfból még mindig több, mint háromszor ennyi fogyott – tavaly 445 ezer – de ha továbbra is a manapság jellemző irányban változik az autópiac, akkor a következő években a különbség jelentős csökkenésére lehet számítani.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.