Újabb meglepetést tartogat a Cupra

2019.02.16. 08:11

Nem meglepő, hogy az idén rögtön az év elején mutatnak egy újabb Cupra típust. Az ígéret ugyanis az volt, hogy 2021-ben már héttagú lesz a választék, ami évente legalább két újdonság bemutatását feltételezi.

cupramiazmas

Egyelőre egy előzetest mutattak a következő autójukról, amely az Atecához hasonlóan egyértelműen afféle aszfalt-terepjáró lesz. A hátsó lámpák LED-sávja egyértelműen a Tarraco megoldására emlékeztet, ugyanakkor az övvonal alatt látványosan szélesebb az újdonság, és mintha a tető is alacsonyabban volna.

Egyes feltételezések szerint egy kupétetős terepjáró-tanulmányt mutathat be a Cupra – ez lenne az első autójuk, amelynek nincs Seat megfelelője, legalábbis egyelőre. Hajtásból is többféle jöhet szóba: az elektromos és hibrid lehetőségek mellett a kétliteres, turbós, 300 lovas TSI benzinmotor, vagy akár a Škoda Kodiaq RS-ben alkalmazott 240 lóerős kétliteres biturbó dízel.

Pontosabbat a Genfi Autószalonon tudhatunk meg az újdonságról, ahol a szűkös választék miatt a Cupra egyelőre a Seat standján lesz kénytelen osztozni.