2019.02.21. 11:05

A Genfi Autószalonon nem az Xceed lesz az egyetlen Kia újdonság: egy tanulmányautót is bemutatnak, amely az első fotó alapján minden lesz, csak nem szokványos átlagautó.

kia concept teaser 19genf

Egyelőre csak szemből mutatták meg a formatanulmányt, amelyről így csak annyi derül ki, hogy szokatlan, középen elkeskenyedő LED-keret fut végig az orrán, masszív sárvédő-szélesítései vannak, és viszonylag alacsony, azaz biztos nem egy újabb szabadidőautó-féleség. Az viszont nem igazán derül ki, hogy valamiféle dinamikus sportkupét rajzoltak-e a tervezők, vagy célszerűbb kialakítású-e a karosszéria.

Ugyanakkor akad egy figyelemre méltó részlet a képen: az új logó, amely egyébként szintén háttérvilágítást kapott. A három betű ugyan megmaradt, de a Ford-jelvényre emlékeztető ovális keretet végre elhagyták, és a betűtípuson is változtattak. Talán lehet rá esély, hogy modernebb logót kapjon a márka, méltóbbat a piacon jelenleg elfoglalt helyéhez.

A tanulmány műszaki megoldásairól csak annyit árultak el, hogy elektromos hajtás lesz benne, bár egyelőre azt is csak találgatni lehet, hogy miféle. Valószínűleg nem gyenge, legalábbis abból kiindulva, amit a Kia európai formatervezés-ügyi alelnöke, Gregory Guillaume mondott: „Amikor vezeti az ember, a tarkóján is a égnek áll minden szőrszál”.