Ferdinand Porsche dédunokája saját autómárkát alapít

2019.02.22. 06:42

Míg Ferniand Piëch nevét előbb a Porsche versenyrészlegében, majd a Volkswagen-csoport vezetőségében betöltött szerepe tette ismertté, a fia, Anton saját autómárka alapításával kísérletezik. Az első prototípust ki is állítják az idei Genfi Autószalonon, és amit eddig tudunk róla, az alapján igazán ígéretes a kezdeményezés.

A Mark Zero Concept tisztán elektromos hajtású, és az eddig ismert vázlatok alapján klasszikus vonalú, hosszú orrú sportkupé, amelyet simán orrmotorosnak is nézhet a felületes szemlélő. Állítólag gyártható is lenne benzin- vagy dízelmotorral, a műszaki alapjai legalábbis lehetővé tennék. A prototípusba viszont jó nagy akkumulátor kerül, legalábbis erre utal, hogy 500 km-es hatótávolságot és 1,8 tonnás üres tömeget emlegetnek, és mostanság egyik sem tűnik kevésnek.

Úgy tudjuk, a Mark Zerót csupán látványos bemutatkozásnak szánják: később más fazonú, nagyobb használati értékű modellek bemutatására készülnek, amelyek esélyt adhatnak rá, hogy az egyértelműen a luxusautó-piacot célzó Piëch márka üzletileg is sikeressé váljon.