Megmutatták a Geely világautóját

2019.02.22. 12:42

Úgy látszik, a Geely nem elégszik meg a Volvo felfuttatásával és a Lynk & Co márka nemzetközi bevezetésével. Az anyacég is igyekszik megvetni a lábát Kínán kívül, méghozzá kezdetnek egy nagy, négyajtós villanyautóval.

A GE11-ről korábban csak annyit lehetett hallani, hogy elég alacsony légellenállású, 0,2375-ös formatényezőjű karosszériát terveztek hozzá. Most azonban nyilvánosságra hozták az első fotókat, és lényeges adatokat a típusról.

A karcsú, de konzervatív felépítésű szedán 2,7 méter tengelytávú, 4,74 méter hosszú, 1,8 méter széles és 1,5 méter magas. A hajtását egy CATL gyártmányú 177 lóerős villanymotorra bízták, a végsebességét pedig kerek 150 km/h-ra korlátozták. Néhány lényeges adat még hiányzik, például nem tudni, hogy mekkora akkumulátort alkalmaznak majd, vagy hogy mekkora hatótávot céloztak meg a típussal.

Egyelőre az sem világos, hogy Kínán kívül mely nagy piacokat célozzák meg a típussal, viszont a szándék egyértelmű. „A GE11 új autó, új energiával, új jelvénnyel, új elképzelések alapján.” - írja a gyártó.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.