Több, mint ezer lóerős Hispano-Suiza a láthatáron

2019.02.23. 07:50

Néhány hete hallhattunk róla, hogy egy spanyol cég villany-sportkocsit készül bemutatni Hispano-Suiza néven. Nos, most egy másik vállalkozás ígéri ugyanezt, bár ez a sportkocsi benzinmotoros.

A Maguari HS1 GTC nevű autó jó memóriájú olvasóinknak ismerős is lehet: épp úgy néz ki, mint azok a tervek, amelyeket 2010-ben egyszer már bemutattak. Ez is Lamborghini Huracán alapú, turbós szörnyeteg, azzal az apró eltéréssel, hogy már nem 750, hanem 1070 lóerős csúcsteljesítményt ígérnek, 2,8 másodperces gyorsulási idővel 100 km/h-ra, és 380 km/h-s végsebességgel.

A jellegzetes formaterven az elmúlt kilenc évben nem változtattak érdemben, az egyetlen igazán látványos módosítás, hogy a Hispano-Suiza jellegzetes, lógó szárnyú gólyáját, amely egykor luxusautóik hűtőrácsának tetejét díszítette, itt is felbukkan: a hűtőrács középső szekciójából kandikál elő.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a korábbi elektromos sportkocsit bejelentő Hispano-Suiza Cars és a Maguarit összeállító Hispano-Suiza Automobile Manufaktur AG áll-e egymással bármiféle kapcsolatban, de komoly esély van rá, hogy még az érdemi sportkocsigyártás megkezdése előtt el kell majd dönteniük egymás között a márkanév használati jogának kérdését.