Egy bontóra elég veterán Transporter lett egyben eladó

2019.02.24. 10:09

Ha nagyüzemi Transporter-felújító volnál, talán az év üzletét kínálja neked Rob, egy kanadai gyűjtő/rohasztó, aki a napokban 55 darab fűben álló kisbuszt hirdetett meg egyben a neten.

rb

A háttérsztori sajnos nem ismert, onnan indul a történet, hogy egy kanadai hirdetőportálra egy Rob nevű fickó felrakott 55 VW kisbuszt 350 ezer amerikai dollárért (95 millió forint). Azt írja, mindegyik restaurálható állapotban van, bár a kevés és rossz minőségű fotó alapján a többsége ennek az állapotnak a rosszabbik határán lehet. Rob nem finomkodik az érdeklődőkkel, de legalábbis 500 dollárt kér a készlet megtekintéséért, és egyértelműen kikötötte, hogy a buszokat a vevőnek egyben kell megvenni és elvinni.

transporterek

Nehéz eldönteni, hogy jó vétel-e ez így, ha átlagosan 6363 dollárra jön ki egy kisbusz. Úgy tűnik, a gyűjteményben a kevés T1-es mellett sok T2-es van, de a légifotó alapján van még pár a sokkal olcsóbb T3-asból is. Amire viszont a Transporter fanok nagyon ráizgulhatnak, azok a mára egész ritkává lett osztott ablakos Type2-esek. Ezekből a restaurált darabok 30-50 ezer dollár között mennek, és a hirdetéshez csatolt képek alapján legalább két ilyen biztosan van a kanadai hirdetőnél.