A Peugeot márkát küldik Amerikába

2019.02.26. 12:40

A Peugeot 28 éve nem forgalmaz autókat Észak-Amerikában, de ez néhány éven belül változhat a cégcsoport legutóbbi bejelentése szerint.

pugcolumbo

Az már évek óta nem titok, hogy a Peugeot amerikai visszatérésre készül, de eddig kérdéses volt, hogy ezt melyik márkájukkal próbálhatják meg. Korábban szó esett a DS, sőt, az Opel amerikai bevezetésének lehetőségéről is, de úgy látszik, jobban bíznak a Peugeot márka erejében.

A francia márka nem ismeretlen Észak-Amerikában, és nem csak a Columbo filmeknek köszönhetően, ahol az egyik főszereplő egy ősöreg 403 Cabriolet volt. A Peugeot 1991-ig jelen volt Észak-Amerikában, de miután abban az évben az eladások nem érték el a 4300-at, a kivonulás mellett döntöttek. A visszatérést sem sietik el: az első amerikai eladásokat 2026-ra tervezik, azaz hagynak maguknak időt egy megfelelő típus kifejlesztésére és a feltételek megteremtésére.

Állítólag első körben az Egyesült Államok 15 államában és két kanadai tartományban kezdik el forgalmazni a Peugeot típusait, mivel az előzetes felmérésekből az derült ki, hogy ezeken a területeken számíthatnak számot tevő eladásokra.