Nem lesz több kétajtós óriás-Mercedes?

2019.03.02. 08:32

A Mercedes nagy kupéinak ősrégi hagyománya megszakadhat: a túl drága és túl hatalmas kétajtósoknak az utóbbi években túl sok vetélytársa lett.

Az S Coupé és Cabriolet modelleket, illetve elődeiket, a CL és SEC néven ismert autókat mindig kirívóan csodálatos és haszontalan autóknak ismertük. Mostanáig úgy látszott, az ilyesmire mindig akad vásárló, de a legújabb pletykák szerint a Mercedes lemond az óriási kétajtósokról.

Egyfelől rendesen megszaporodott a konkurencia: felülről a drágább és nagyobb presztízsű Bentley Continental GT-hez és a Rolls-Royce Wraith-hez hasonló luxuskupék szipkázzák a vevőket, alulról pedig a sportosabb 8-as BMW támad. Másfelől az évek során a kétajtós luxusmodellek túl közel kerültek a CLS-hez és az SL-hez is – ez utóbbiból pedig hamarosan érkezik a következő generáció.

Így a Mercedesnél az S osztályú limuzin mellett koncentrálhattak az EQS-re, a nagy elektromos szedánra, amely szintén jövőre várható, és ugyanúgy különbözik majd a hagyományos motor hajtotta változatoktól, mint az EQC a hasonló méretű GLC-től.