21 kijelzős koncepcióautóval viccelődik a KIA

2019.03.05. 17:25

A trollkodás mellett mutat igazi érdekességeket is az Imagine by KIA koncepcióautó.

A KIA különleges tanulmányautót állított ki a Genfi Autószalonon. Szinte minden létező és nem létező kategóriát megpróbáltak keverni. Az Imagine by KIA kicsit szedán, mert négyajtós, de egy kicsit terepkupé is, hiszen óriási, kerekek vannak alatta és lejt a tetővonala. A kerekeken lévő gumik érdekessége, hogy szenzorok vannak benne, amik tájékoztatják a sofőrt az útviszonyokról.

Mivel elektromos hajtásláncot hord a lemezei alatt, az orrán teljes hosszban futnak végig a jellegzetes Kia hűtőmaszkot kirajzoló LED fények. Oldalt a hullámzó lemezek, a ledes ablakkeret, a tükrök helyén lévő kamerák, a B oszlop hiánya és a hátsó öngyilkos ajtók fokozzák a látványt. Az igazi slusszpoén viszont belül jön.

Nem kevesebb mint 21 nagy felbontású kijelzőt helyeztek el a műszerfalon, amivel a koreaiak nyíltan viccelődnek azokon az autógyártókon, akik egymással versengenek, hogy ki tud nagyobb és több tapipadot belerámolni az autójába. Az Imagine by Kia ülései sem hétköznapiak, ráadásul selyemmel vonták be őket.

A Kia nem árulta el, hogy pontosan mik az elektromos hajtáslánc paraméterei, csak annyit tudtunk meg az autóról, hogy indukciósan is tölthető.

Genf 2019.

Sok karbon és még több borzongás a Mansory-nál
Idén is ők voltak a legbátrabb őrültek Genfben, bár a krokodilbőrrel talán túltolták kicsit.
Ezeket hoztuk volna haza Genfből
Sok jó autó volt a genfi kiállításon, de csak kevés ütötte meg azt a szintet, amit azonnal hazahoztunk volna. Itt a lista.