La Voiture Noire: sosem volt még ilyen drága Bugatti

2019.03.05. 14:19

A Bugatti La Voiture Noire egy régi felmenőnek állít emléket, és tényleg sokba kerül. Nagyon sokba.

A La Voiture Noir Jean Bugatti Type 57 SC Atlanticja előtt állít emléket. Stílusa nem véletlenül tűnhet ismerősnek, hiszen a lemezek alatt ugyanazt a W16-os, 1500 lóerős turbómotort találjuk, mint a másik kettő Bugatti, a Divo és a Chiron esetében is, így valószínűleg a szerkezeti alapok is azonosak az eddigi modellekkel.

Az autó orrán minden korábbinál nagyobbak a hűtőnyílások, így első látásra elég fenyegető a La Voiture Noire. Oldalt viszont szinte eltűnt a Chiron 'C' betűje, ami kölcsönöz valamennyi eleganciát az óriási tepsinek. Hátulról persze a Noir sem visszafogott, itt nem kevesebb, mint hat óriási kipufogót találunk és az autó teljes szélességében végighullámzó ledcsíkot.

A Bugatti elég merészen azt állítja, hogy ez minden idők legdrágább új autója, ami az adózás után 16,5 millió eurós (~5,2 milliárd forint) ár alapján akár igaz is lehet. Csak viszonyításképp: ebből a pénzből majdnem hét Chiront lehet venni.

Tömegtermék a Bugatti La Voiture Noire-ból sem lesz, hiszen a kiállított darab jelenleg az egyetlen kész példány a világon, és a gyártó szándéka szerint ez így is marad.

Genf 2019

Sok karbon és még több borzongás a Mansory-nál
Idén is ők voltak a legbátrabb őrültek Genfben, bár a krokodilbőrrel talán túltolták kicsit.
Ezeket hoztuk volna haza Genfből
Sok jó autó volt a genfi kiállításon, de csak kevés ütötte meg azt a szintet, amit azonnal hazahoztunk volna. Itt a lista.