Elkapták az M3-ason a keresett rendszámforgató kamionost

2019.03.08. 22:38

Fülkébe szerelt kapcsolóról fordította fel és le a Renault vontató rendszámtábláját, így úszta meg egy ideje az útdíjfizetést egy most lebukott kamionos. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) automata rendszerén akadt fenn a csaló, de a humán munkaerő is kellett hozzá, hogy meglegyen a visszaeső. 

dgb

A baleset-megelozes.eu írta meg részletesen a lebukott kamionos sztoriját. Ahogy a cikkben is kifejtik, a lebukás nem egy nehéz dolog, mivel a NÚSZ fix és mobil kameráinak felvételeit a rendszámfelismerő szoftverek valós időben elemzik. Nyilván nem csak azt nézik, az adott rendszámhoz be van-e fizetve az útdíj, de az olvashatatlan rendszámokkal is kezdeni kell valamit. Az ilyen felvételeket átnézi a humán munkaerő is, nekik tűnt fel, hogy egy fehér Renault kamion az ország különböző pontjain többször olvashatatlan rendszámmal akadt fent, így felmerült a gyanú, hogy a sofőr valamilyen trükkel él és az utolsó észlelésnél riasztották a NAV illetékes osztályát.

  

Ahogy az eredeti cikk írja: az M3-ason haladó szellemkamion után eredtek a Vám- és Pénzügyőrség riasztott járőrei, valamint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-Főkapitányság Autópálya Alosztályának a kollégái. Azonosítva a gyanús járművet kivezették az autópálya egy pihenőjébe. Így találták meg a videón látható, táblát fel-, lefordító kapcsolót, amiért a sofőr ellen a Hajdúnánási Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya „egyedi azonosítójel meghamisítás” bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást.