A Rolls-vezér szerint a BMW nélkül már halott lenne a márka

2019.03.09. 16:31

Nagy konszernek nélkül a kis gyártók eltűnnének Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce Motor Cars vezérigazgatója szerint. A cégvezér azt mondja, a BMW nélkül már az ő márkájuk se létezne. 

fg

1998 volt az év, amikor a BMW megvette a Rolls-Royce autómárka (a hajtóműgyártó egy külön cég) licensz- és logóhasználati jogait a Volkswagen-konszerntől. Utólag látszik igazán, milyen jó, hogy így alakult, mert egyáltalán nem biztos, hogy a VW ma életben tartana a Bentley és Bugatti mellett még egy luxusmárkát, önállóan pedig nem sokra ment volna a Rolls. Müller-Ötvös egy interjúban nemrég arról beszélt, hogy a márka konkrétan már nem létezne a BMW nélkül, de más kis márkának sincs ma már esélye szerinte egyedül. 

gyari-24

A vezérigazgató az olyan drága dolgok kapcsán beszélt a kicsik aktuálisan nehéz sorsáról, mint az elektromos hajtás vagy az önvezető technológia fejlesztése, de az egyre szigorodó környezetvédelmi és biztonsági előírásoknak sem lenne könnyű megfelelni, ha nem lenne a hátuk mögött egy nagy konszern az erőforrásaival. A villanyhajtással ugyan egy kicsit még kivár a Rolls, az önvezetésről pedig azt mondta Müller-Ötvös, hogy a jelenlegi technológia még nem érdekes számukra, viszont a 4-es szinttől, azaz amikor már tényleg hátra lehet dőlni mást csinálni és biztonsággal nem figyelni a vezetésre, na, onnan már az ő autóikban is ott lesz a rendszer.