A Peugeot most a Fiatra és a Jaguarra vetett szemet?

2019.03.11. 07:14

Alig bontották fel a pezsgőt az Opel felvásárlásából született gyors siker után, a Peugeot sajtóértesülések szerint tovább terjeszkedne.

4
Fotó: tro /

A Bloomberg cikke szerint a PSA a Fiat-csoportra, a General Motorsra, illetve a Jaguar-Land Rover párosra vetett szemet. Az utóbbit tulajdonló indiai Tata hamar cáfolta, hogy eladná két prémium márkáját. Ez abból a szempontból érdekes hadüzenet is lehet, hogy a PSA az amerikai (a Peugeot márkával) és az orosz (az Opellel) mellett pont az indiai piacon (a Citroënnel) szeretne továbbterjeszkedni a jövőben. A General Motorsszal való együttműködés szintén elég valószínűtlennek tűnik, főleg, hogy alig száradt meg a tinta az Opel eladása után.

Az FCA elnök-vezérigazgatója, Mike Manley viszont nyitottnak mutatkozik az együttműködésre. A Bloomberg egy másik riportjában úgy fogalmazott, hogy bármilyen üzletet megfontol, ami erősebbé teheti a Fiatot. Talán nem véletlen, hogy az FCA szívesen együttműködne a PSA-val, hiszen elméletileg közösek az érdekeik. A Fiat-csoport az elmúlt években a (Jeepet leszámítva) szenved az amerikai piacon a Chryslerrel és a Dodge-dzsal, míg a PSA éppen nem régiben jelentette be, hogy visszatérne Észak-Amerikába. Bármi is az igazság, az biztos, hogy a tárgalások még nagyon korai stádiumban járhatnak, így bármiféle együttműködés bejelentésééig még hosszú hónapok telhetnek el.