Nem készül kisebb Toyota sportkocsi

2019.03.13. 07:19

Régóta hallani egy harmadik Toyota sportkocsi tervéről, amely a GT86-ot és az új Suprát egészítené ki. Még egy tanulmány is készült, az S-FR, de mostanra eldőlt: szériagyártás nem lesz.

A rossz hírt Tetsuya Tada, a Toyota Gazoo Racing vezetője közölte, az Evo magazinnak adott interjúban. „Azt hiszem, sokan várják a három testvér legkisebbikét. És amikor a legkisebbet említik, alighanem a legolcsóbbra gondolnak. Ám valójában épp ez nehezíti meg egy ilyen autó előállítását.” - mondta. A problémát az jelenti, hogy állítólag még úgy sem lehetne nyereséggel gyártani egy ilyen típust, ha a Suprához és a GT86-hoz hasonlóan külső partnert találnának a fejlesztéshez és gyártáshoz.

Tada úr egy másik problémát is említett, ami miatt most nem látják időszerűnek egy ilyen típus bemutatását. „Jelenleg számos használt GT86-os fordul elő a kereskedéseinkben. Egy olcsóbb sportkocsi ezeknek a közvetlen konkurense volna, ami megnehezítené az eladást.”

A Toyota 1984-től gyártotta viszonylag kicsi és olcsó MR2-es három generációját, de a középmotoros típus a többi Toyota sportkocsihoz hasonlóan a kereslet csökkenése miatt 2007-ben eltűnt a kínálatból.