Szerbiában épülhet fel a Skoda új gyára

2019.03.13. 11:56

A Volkswagen csoport költségcsökkentési törekvéseit jelzi, hogy a Škoda márka hol keres helyet egy új gyárnak. Úgy néz ki, Csehország fel sem merült, csak Bulgária, Románia, Törökország és Szerbia. A legújabb hírek szerint az első két ország már ki is esett a jelöltek közül, és Törökország sem áll jól.

1

A cég vezetésétől már évek óta hallani, hogy kapacitáshiány korlátozza növekedésüket. Ráadásul nemrég kiderült, hogy teljes egészében Csehországba költöztetik a VW Passat gyártását is 2023-tól. Így mindenképp kell egy új üzem, és úgy néz ki, ha már gyárépítésbe fektet a VW csoport, olyan területen teszi, ahol igazán olcsón juthat munkaerőhöz.

A legfrissebb újsághírek szerint Szerbia és Törökország maradt benn a lehetséges helyszínek között. A két ország közül pedig az előbbinek van nagyobb esélye, miután Törökországban a tavalyi 35%-os csökkenése miatt elveszteni látszik legnagyobb vonzerejét, az erős belső piacot. Ráadásul Törökország politikai szempontból is ingoványos terepnek tűnik, így jelenleg arra látszik a legnagyobb esély, hogy Szerbiában épülhet fel a Škoda következő üzeme, amely az európai piacot látná el.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.